Ce spune Voiculescu despre cine ar trebui să judece dosarul său: Se pot pronunța doar cei „aleși”

Ce spune Voiculescu despre cine ar trebui să judece dosarul său: Se pot pronunța doar cei aleși
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 02/05/2015, 09:51

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, scrie pe blogul personal că nu a depus jurământul în calitate de senator din cauze medicale și nu pentru a obține avantaje juridice în „dosarul ICA”.

„Eu îmi doresc mai mult decat voi ca acest dosar să se tranșeze cât mai rapid. Recentele experiențe de la tribunalul Bucuresti, unde instanța a evitat să asume o decizie, invocând constant obstacole procedurale, sunt lămuritoare: în acest caz nu se pot pronunța decât cei „aleși”. Atunci, să nu mai pierdem vremea, să îi lăsăm să se pronunțe!”, susține Voiculescu.

Acesta precizează că nu a depus jurământul în calitate de senator din cauze medicale, iar la prima ședință a Senatului va face acest lucru pentru a dobândi calitatea de senator.

„Va fi cât de curând și totul se va rezolva”, a ținut să menționeze conservatorul.

El s-a declarat nevinovat, afirmând că „dosarul ICA este unul pregătit” și fără niciun fel de probe, fiind acuzat de „influențe telepatice”.

Ping – pong între instanțe cu dosarul lui Voiculescu

Tribunalul București a dispus trimiterea dosarului lui Dan Voiculescu la Curtea Supremă. Instanța a constatat că Dan Voiculescu și-a preluat mandatul de senator, astfel că, potrivit legii, el nu poate fi judecat decât de magistrații de la Curtea Supremă.Practic dosarul urmează să fie transferat de la Tribunalul București la Înalta Curte de Casație și Justiție, după șase luni în care judecarea dosarului a stagnat. Dosarul va fi mutat de la Tribunal la Curtea Supremă, pentru că Voiculescu a câștigat algerile din colegiul 8 Senat din sectorul 4. Potrivit legislației, dosarele în care sunt judecați senatorii sunt deliberate de Curtea Supremă.

Dosarul lui Voiculescu a fost judecat de Tribunalul București șase luni fără a se emite o sentință. La termenul de Joi 20 decembrie Tribunalul București a dispus trimiterea dosarului la Curtea Supremă.
În iunie, acest dosar a fost trimis de la Curtea Supremă la Tribunalul București. Iar acum se întoarce la Curtea Supremă.

Pe 25 iunie, Dan Voiculescu și-a dat demisia din Parlament, motivând că nu i s-a aprobat un amendament care prevedea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală. Unul din efectele demisiei lui Dan Voiculescu din Senat a fost mutarea dosarului de corupție în care este judecat de la Inalta Curte de Casație și Justiție la Tribunalul București.

Acum, situația este inversă. Dan Voiculescu devine senator, astfel că dosarul se mută înapoi la Curtea Supremă. Legea prevede că dosarele în care sunt inculpați deputații și senatorii se judecă de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cele șase luni în care a stagnat la Tribunalul București, dosarul a avut cinci termene de judecată. În cele mai multe din cele cinci termene, s-au dispus amânări și au fost analizate diverse cereri ale apărării. Înainte să fie transferat la Tribunalul București, magistrații Curții Supreme erau aproape de finalizarea cauzei și de pronunțarea unei senținte.

Dosarul lui Diaconescu se judecă de 4 ani și încă nu există o sentință, fie și în prima instanță. Potrivit unei analize din 2011 a Curții Supreme, acest caz are termen de prescripție în anul 2018. Mai precis, dacă până în 2018 Voiculescu nu primește o sentință, atunci procesul încetează de drept.

Dosarul ICA, referitor la privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, a fost trimis în judecată în 4 decembrie 2008, la Tribunalul București, deoarece, la acea dată, Voiculescu nu avea calitatea de senator, el fiind învestit pe 15 decembrie 2008. Procurorii susțin că Dan Voiculescu a cumpărat 3,6 hectare de teren și un hectar de construcții in Băneasa, la un preț de 75 de ori mai mic decât cel real.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Un val de frig ameninţă România. Zonele în care temperaturile au coborât deja aproape de...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Lege deja pentru toată România. Aproape nimeni nu știe că este obligatorie
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Alin Oprea, adevărul despre agresivitatea fostei soții: ”Să nu uităm că a fost campioană de...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Au trecut 10 ani de la cea mai mare tragedie minieră din Turcia